Sweetness: Könyvészet, avagy Dóri csodaországa

A Könyvek hete immáron a végéhez közeledik és arra gondoltam, hogy olyan dologgal kéne zárni ezt a rendhagyó 7 napot, amivel méltó módon ünnepelhetjük meg a könyvek csodálatos hatását az életünkre.  Úgyhogy ma megtudhatjátok, hogy mi is a Könyvészet.

Már az első pillantás alkalmával tudtam, hogy ez valami más. Valami különleges és szép, egyedi és változatos. A szívemhez amúgy is közel álló témát választottam, hiszen határidőnapló nélkül elveszett lélek volnék, valahogy sose sikerül mindent a fejemben tartani. A Könyvészet Dórija úgy alakítja át a mindennap használatos noteszeket, füzeteket, határidőnaplókat, hogy a szemem nem hagyja abba a csillogást, mikor rájuk nézek.(ez az első három kép épp a 2012-es Motifs kollekció)

Dóri eredeti szakmáját tekintve könyvtáros, de ennél sokkal mélyebb érzelmeket táplál a könyvek iránt. 2007-ben elkezdett könyvkötéssel foglalkozni, ami mára kinőtte magát könyvekkel kapcsolatos kiegészítők gyártására is.

Tartós és könnyen kezelhető anyagokkal dolgozik: a noteszek cérnafűzöttek és a savmentes papírnak köszönhetően jól bírják az igénybevételt. A papírborítói nagyrészt saját grafikák, de saját elképzelés alapján is készít borítókat, majd azt matt vagy fényes fóliával vonja be. A textilborítókat Amerikából rendeli, majd ezekkel csinosítja könyveit.

Nekem személyes kedvenceim a szörnyes könyvei. Nagyon aranyosak, és biztos, hogy nem ‘jön veled szembe az utcán’.

És hogy hol tudsz egy ilyen könyvet beszerezni? Rendszeresen jelen van WAMPon, valamint a Corvintető Ég-boltjában. Ha nem a fővárosban laksz, vagy csak egyedi elképzelésed van,  akkor keresd Dórit meskán, facebookon, vagy írj neki egy üzenetet (konyveszet@gmail.com)!

Noteszek és kitűzők kollekció:

Szörnyű könyvek:

És ami nem könyv:

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is!

Reklámok

Egy gondolat “Sweetness: Könyvészet, avagy Dóri csodaországa” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: . | from {panka} with love

Sweet thoughts

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: